Pasta Tarifleri

Yuvarlak Mozaik Pasta Tarifi

Yuvarlak Mozaik Pasta Tarifi

Recipe by sevincinlezzetdefteriCourse: PastalarCuisine: DünyaDifficulty: Kolay
Porsiyon

8

porsiyon
Hazırlık zamanı

50

minutes
Toplam Süre

50


malzemeler

  • 300 gr balkabağı

  • 2,5-3 paket petibör bisküvi

  • 1 su bardağı süt

  • 4 yemek kaşığı kakao

  • 4 yemek kaşığı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

  • 2 paket bitter çikolata

  • 1 paket (200 ml) krema

  • Süslemek için: Fıstık, hindistan cevizi rendesi, portakal kabuğu rendesi, muskat, taze nane, çikolatalı pasta süsü, karanfil, tarçın


yapılışı

  • Bir tencereye geceden kabakları koyup, üzerine 4-5 yemek kaşığı toz şekeri serpelim. Karanfil ve tarçın koyup kapağını kapatalım. Sabaha kadar kabaklar kızaracak, renk değiştirecekler ve sulanacaklar.
  • Ben şeker miktarını çok fazla tutmadım. Zaten mozaik pasta ve ganaj oldukça tatlı, bide fazladan şeker eklemedim. Çünkü kabakları tencerede pişirince biraz fırına atmadan üzerine 2-3 yemek kaşığı daha şeker serptiğimden daha fazlasına gerek yok.
  • İlk önce kabakları pişiriyoruz. Kabağı ocağa alalım, yumuşayınca ocağın altını kapatın. Tepsiye alın. Üzerine şekeri serpip biraz fırınlayın. Kızardılar mı hemen alın, soğusun.
  • Bir kaba bisküvileri fazla ufalamadan kırıyoruz. Tereyağını hafif eritip, zeytinyağı ile karıştırıyoruz. İçine şekeri, kakaoyu ve sütü ekliyoruz. Bisküvilerle birleştirip, içine iri kırılmış ceviz ekliyoruz.
  • Yuvarlak kabımızı streç filmle kaplıyoruz. Karışımın yarısını elimizle kaba yayıyoruz.
  • Orta bölüme çatalla ezilmiş püre halindeki kabaklarımızı döküp, eşit şekilde yayıyoruz. Bunun üstüne geri kalan bisküvili karışımı koyup, hafifçe düzlüyoruz.
  • Streç filmi kapatıp, dondurucuya koyuyoruz. Donması için 2-3 saat yeterli olacaktır.
  • Son olarak da ganajı hazırlayıp, kaplama ve süsleme kaldı. Ganaj için bir paket kremayı bir kapta hafif ısıtıyoruz. İçine 2 paket bitter çikolatayı elimizle kırıp, atıyoruz. Karıştıra karıştıra eritiyoruz. Akıcı, pürüzsüz bir kıvam elde etmiş olacağız.
  • Sakın ocak ısısını fazla yükseltmeyin. Krema fokurdamayacak. Kaşıktan akışkan bir hale gelince altını kapatıp, soğuması için kenara alın. Ara ara karıştırın, üzeri kabuk tutmasın.
  • Mozaik pastayı kalıptan çıkarıp, düz bir zemine yerleştirin. Ganajı kaşıkla döküp, spatula yardımıyla bir güzelce her tarafını sıvayarak, kapladım.
  • Üzerini süslemek artık sizin zevkinize, hayal gücünüze kalmış, istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*