Pasta Tarifleri

Tencerede Yaş Pasta Tarifi

Tencerede Yaş Pasta Tarifi

Recipe by eliflivakitlerCourse: PastalarCuisine: DünyaDifficulty: Kolay
Porsiyon

10

porsiyon
Hazırlık zamanı

30

minutes
Pişirme Süresi

30

minutes
Toplam Süre

60


malzemeler

  • Kek için: 2 adet yumurta 

  • 8 yemek kaşığı şeker 

  • 1 çay bardağı süt 

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 

  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un 

  • 1.5 yemek kaşığı kakao 

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 

  • 1 çay kaşığı karbonat 

  • 1 paket vanilya

  • Kreması için: 1,5 su bardağı süt 

  • 3 yemek kaşığı şeker 

  • 1 yemek kaşığı nişasta 

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao 

  • 1 paket (50 gr) sütlü çikolata

  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

  • Yarım bardak dövülmüş fındık 


yapılışı

  • Keki pişireceğiniz ocağın üstüne 3-4 kat folyoyu katlayıp seriyoruz. Folyoyu, ısının direk tavaya gelmeyip kekin eşit pişmesi için seriyoruz. 
  • Bir kase içinde tüm kek malzemelerini karıştırıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp, süt ve yağı ilave edip karıştırıyoruz. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı karışıma ilave ediyoruz.
  • Tencereyi, tereyağ ile yağlayıp hafif un serpiştiriyoruz ve ocağın folyo serdiğimiz büyük kısmına tencereyi  yerleştiriyoruz.
  • Hazırladığımız karışımı yağlanmış tencereye döküp, ocağı en kısık ayara getirip kapağını kapattıktan sonra takriben yarım saat kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. Pişip pişmediğine kürdan batırarak baktıktan sonra ocağın altını kapatıp servis tabağına alıyoruz.
  • Servis tabağına aldığımız keki ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Krema için çikolata, tereyağ ve fındık haricindeki malzemeleri tencere alıp ve sürekli çırparak koyulaşınca ocağın altını kapatıp, ufak parçalara böldüğümüz çikolatayı ve tereyağını ekleyip, eriyene kadar karıştırıyoruz. Üzeri kaymak tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştırıp soğumasını sağlıyoruz.
  • Soğuyan kekin arasına kremayı sürüp, fındık serpip, ikinci kek yerleştirip üzerine krema sürüp fındık parçaları serpip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun!

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*