Sıcak Çikolatalı Kek Tarifi
Course: KeklerCuisine: DünyaDifficulty: KolayPorsiyon
15
porsiyonHazırlık zamanı
50
minutesPişirme Süresi
15
minutesToplam Süre
65
malzemeler
Ganaj için; 65 gr bitter çikolata
90 gr sütlü çikolata
Keki için; 50 gr bitter çikolata
25 ml buttermilk (Buttermilk’i elde etmek için 25 ml sütün içine 1 çay kaşığı sirke koyup 10 dk bekletin)
100 ml krema
25 gr. kakao
50 gr tereyağı
3 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
65 gr şeker
yapılışı
- Krema ve buttermilk’i karıştırıp 24 saat oda sıcaklığında ağzı kapalı bir kabın içinde bekletin. 24 saatin sonunda kremanız hazır olacaktır. Bu kremayı 2 hafta buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.
- Çikolataları benmari usulü eritin. (Çikolatanın içinde bulunduğu kabı başka ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve içine koyduğunuz kaba su ekleyip kaynatın; bu şekilde üst kapta çikolata direkt ısıya temas etmeden eriyecektir)
- Alttaki kabı ateşten alıp çikolatalı karışımın üzerine kremayı ekleyin ve hızlıca karıştırıp soğumaya bırakın.
- Ardından bir buz kalıbı alın. Üzerine 2 kenarından kestiğiniz buzdolabı poşetini yerleştirin. Parmaklarınızla, aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi bastırarak poşetin üzerinde çukurlar oluşturun.
- Çukurların içine çikolatalı ganajdan doldurun. Buz kalıbını en az 2 saat buzdolabında dondurun.
- Keki için, çikolata, kakao ve tereyağı yine benmari usulü eritin. Ateşten alıp şekeri ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı soğumaya bırakın.
- 3 yumurtanın sarısını, hazırladığınız krema ve buttermilk ile yapılan karışım ile karıştırın. Ardından bu karışımı, daha önceden erittiğiniz çikolatalı karışımla karıştırın.
- Yumurtaların beyazını kar beyaz hale gelinceye dek çırpın. (Mereng hazırlar gibi olacak; yumurta aklarını ters çevirdiğinizde kaptan akmayacak)
- Çikolatalı karışımı ve çırpılmış yumurta aklarını buluşturup nazikçe alt üst edin. Buradaki amaç çırpılmış yumurta aklarını söndürmemek.
- Ardından, kek kalıbı veya sufle kaplarını iyice tereyağ ile yağlayıp her yerini una bulayın. Kek hamurunu kullandığınız kaplara bölüştürün.
- Buzluktan çıkarttığınız çikolata ganajlarını kalıplarından çıkarıp kek hamurların tam ortasına bırakın (Ama elinizle ittirmeyin, piştikçe çikolatalı karışımın içine gömülecek.)
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dk pişirin. 10 dk civarı pişirirseniz içi daha da ıslak kalacaktır keklerin.
- Fırından çıkar çıkmaz dondurma ile servis yapın.
- Afiyet olsun!