Tatlı Tarifleri

Pişmeyen Raffaello Cheesecake Tarifi

Pişmeyen Raffaello Cheesecake Tarifi

Recipe by Nigarın Nefis MutfağıCourse: TatlılarCuisine: DünyaDifficulty: Kolay
Servings

10

servings
Prep time

20

minutes

Malzemeler

  • Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi

  • 1 kahve fincanı fındık

  • 100 gr eritilmiş tereyağı (7,5 yemek kaşığı)

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • Kreması için;

  • 1 paket krema (200 gr)

  • 2 poşet toz kremşanti

  • 200 gr labne

  • Yarım çay bardağı soğuk süt (95ml)

  • 140 gr beyaz çikolata


Yapılışı

  • İlk olarak bisküvileri robotta çekelim. Fındıkları, erittiğimiz tereyağı ve hindistan cevizini ilave edip tekrar çekelim.
  • 24 santimlik kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim. Bisküvili harcı içerisine ilave edelim. Kalıbın kenarlarına ve tabanına kaşık veya bardak ile bastırarak sıkıştıralım. Buzdolabına kaldırıp 1 saat bekletelim.
  • Kaseye kremayı ve toz kremşantiyi alıp katı kıvam alana kadar çırpalım. Soğuk sütü ve labneyi ilave edip çırpalım. Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ilave edip tekrar çırpalım.
  • Kremayı bisküvilerin içerisine dökelim ve üzerini düzeltelim. Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim ve dilimleyip servis edelim.
  • Afiyet olsun!
  • Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.

Tarif Videosu

Tarif için Nigarın Nefis Mutfağı Youtube kanalına teşekkür ederiz.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*