Pamuk Gibi Yumuşacık Açma Poğaça Tarifi
Course: PoğaçalarCuisine: DünyaDifficulty: KolayServings
10
servingsPrep time
30
minutesCooking time
35
minutesMalzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- İçine sürmek için;
150 gr yumuşak tereyağı
150 gr rendelenmiş kaşar peynir
- Üzerine sürmek için;
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Yoğurma kabına süt şeker ve mayayı alıp karıştıralım. Üzerini kapatalım ve 10 dakika dinlendirelim. Ardından suyu, sıvı yağı, kontrollü bir şekilde unu üzerine tuzu ilave edip yoğuralım.
- Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini kapatalım ve iki katı oluncaya kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun havasını alalım ve masaya hafif un serpip dikdörtgen olacak şekilde açalım. Üzerine yumuşamış tereyağı sürelim.
- Hamurumuzu rulo olacak şekilde saralım. Ardından iki-üç parmak kalınlığında dilimleyelim. Üzerini kapatalım ve dondurucuda 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen bezelerden ilkini alalım ve elimizle hafifçe bastırarak açalım. Ardından rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatalım. Yuvarlak bir form verelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Bir kaseye yumurta sarısı, pekmez ve sıvı yağı alıp karıştıralım. Poğaçalarımızın üzerine sürelim. Mavi haşhaş serpelim.
- Önceden ısıtılmış 185° fanlı alt üst ayarda pişirelim.
- Afiyet olsun!
- Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.
Tarif Videosu
Tarif için zeynebin mutfağı Youtube kanalına teşekkür ederiz.