Lorlu Piramit Pasta Tarifi
Course: PastalarCuisine: DünyaDifficulty: KolayPorsiyon
12
porsiyonHazırlık zamanı
40
minutesToplam Süre
40
malzemeler
750 gr tatlı lor peyniri
1 su bardağı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı süt
Vanilya özü
Petibör bisküvi
Bisküvileri batırmak için: 1 çay bardağı kadar süt
yapılışı
- Lor, şeker ve az sütü mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Sütü kaşık ile lor krema kıvamına gelene dek azar azar ekleyip çırpın. Bir anda bütün sütü eklemeyin, toparlaması zor olabilir. Vanilya özünü ekleyin.
- Bir kaseye biraz süt koyun. Tezgaha stretch filmi serin. Süte bandırıp çıkardığınız bisküviyi 3’e 4 sıra halinde dizin.
- Üzerine kaşık ya da spatula ile lorlu karışımı yayın. Üzerine tekrar süte bandırılmış bisküvileri sıralayın. Tekrar lor sürün. Aynı işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın.
- Sonra stretch filmi yanlarından boyuna birleştirin. Elinizle çok bastırmadan düzleştirin. Tezgaha aliminyum folyo serip, pastanızı üzerine koyun.
- Stretchi nazikçe açıp lorlu karışımın kalanını da üzerine sürüp yavaşça kapatın. Folyoyu da üzerine sarıp buzdolabında 1 gece bekletip servis yapabilirsiniz.
- Eğer biraz sert olsun derseniz ikram etmeden 1-2 saat önce dondurucuya koyabilirsiniz.
- Afiyet olsun!