Pasta Tarifleri

Kolay ve Lezzetli Mini Ispanaklı Pasta Tarifi

Kolay ve Lezzetli Mini Ispanaklı Pasta Tarifi

Recipe by Farklı Yemek TarifleriCourse: PastalarCuisine: DünyaDifficulty: Kolay
Servings

12

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Malzemeler

  • 200 gr ıspanak

  • 90 gr zeytinyağı (1 çay bardağı)

  • 4 adet yumurta

  • 1 su bardağı şeker (180 gr)

  • 110 ml sıvı yağ (yarım su bardağından biraz fazla)

  • 110 ml süt (yarım su bardağından biraz fazla)

  • 2 su bardağı un (240 gr)

  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)

  • 1 paket vanilya şekeri (5 gr)

  • Krema için;

  • 110 ml süt (yarım su bardağından biraz fazla)

  • 75 gr kremşanti

  • Çikolata sosu için;

  • 1 su bardağı süt (200 ml)

  • 90 gr şeker (1 çay bardağı)

  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

  • 1,5 yemek kaşığı kakao

  • 10 gr tereyağı


Yapılışı

  • İlk olarak ıspanağı ve zeytinyağı robotta çekelim. Kaseye yumurtaları ve şekeri alıp çırpalım. Sütü ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım. Ispanak püresini ilave edip karıştıralım.
  • Eleyerek unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kalıbına harcı döküp yayalım.
  • 170 derece fırında kontrollü olarak pişirelim. Kekin soğumasını bekleyelim. Daha sonra yuvarlak şekillendirici ile şekiller çıkaralım.
  • Kasede sütü ve kremşantiyi çırpalım. Yuvarlak kekleri ortadan 2’ye keselim ve bir parçanın üzerine kremşanti sıkalım. Üzerlerine diğer parçaları koyalım.
  • Artan keki blender ile çekelim. Keklerin kenarlarına kremşantiden sürelim ve kek kırıntısına bulayalım.
  • Tencereye sütü, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyip karıştıralım. Kıvam alana kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra tereyağı ilave edip ocaktan alalım.
  • Soğuyan çikolatalı sosu keklerin üzerine dökelim.
  • Afiyet olsun!
  • Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.

Tarif Videosu

Tarif için Farklı Yemek Tarifleri Youtube kanalına teşekkür ederiz.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*