Sos Tarifleri

Karışık Sebzeli Kışlık Sos Tarifi

Karışık Sebzeli Kışlık Sos Tarifi

Recipe by TUBA ÖZMEN KOCAMANCourse: SoslarCuisine: DünyaDifficulty: Kolay
Servings

11

servings
Prep time

35

minutes
Cooking time

1

hour 

25

minutes

Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 400 gr yeşil biber

  • 2 kg közlenmiş kapya biber

  • 1 adet patlıcan

  • 2,5 kg domates

  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası

  • Yarım çay bardağı şeker

  • Yarım çay bardağı sirke

  • 1 yemek kaşığı kekik

  • 1 yemek kaşığı çörek otu

  • Tuz

  • 1 baş sarımsak


Yapılışı

  • İlk olarak tencereye sıvı yağı ve zeytinyağı alalım. Yağ kızdıktan sonra yeşil biberleri ve tuzu ilave edelim. Kapağı kapalı şekilde hatlı ateşte renkleri değişene kadar pişirelim. Biberleri süzerek yağdan çıkaralım.
  • Patlıcanları doğrayalım ve tuzlu suyun içine alıp bekletelim. Süzdüğümüz patlıcanları biberleri kızarttığımız suyun içerisine alıp kızartalım. Patlıcanları süzerek yağın içinden çıkaralım.
  • Domateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayalım. Domateslerin bir kısmını blender ile çekelim. Geri kalan domatesleri patlıcanları kızarttığımız tencereye alalım.
  • Domatesler iyice yumuşadıktan sonra blenderda çektiğimiz domates sosu içerisine ilave edelim. Kapağını kapatalım ve kaynamaya bırakalım.
  • Közlenmiş kapya biberleri blender ile pürüzsüz kıvam alana kadar çekelim.
  • Tencereye kapya biberleri, yeşil biberleri, patlıcanları, sarımsağı, şekeri, sirkeyi ve salçayı ilave edelim. Salçayı iyice karıştırdıktan sonra çörek otunu ve kekiği ilave edip tekrar karıştıralım.
  • Ocağı kısalım ve sosumuzu kavanozlara dolduralım. Kapaklarını sıkıca kapatalım ve ters çevirip soğuyana kadar bu şekilde bekletelim.
  • Afiyet Olsun!
  • Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.

Tarif Videosu

Tarif için TUBA ÖZMEN KOCAMAN YouTube kanalına teşekkür ederiz.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*