Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi
Course: KurabiyelerCuisine: DünyaDifficulty: KolayPorsiyon
12
porsiyonHazırlık zamanı
20
minutesPişirme Süresi
25
minutesToplam Süre
45
malzemeler
200 gr tereyağı
2 adet yumurta
1,5 paket kakao
3 su bardağı un
2.5 Türk kahvesi fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
Üzeri için: Haşhaş
Şerbeti için: 1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
yapılışı
- İlk olarak tereyağı ve yumurtamızı kabın için karıştırmaya başlayalım. Ardından un ve şekeri ile edip iyice yoğurmaya devam edelim.
- Son olarak kakao eğer kakaolu çok seviyorsanız ölçekten fazla ekleyebilirsiniz.1,5 ölçek tam kıvamıdır. Ardından kabartma tozunu ekleyip harmanlayalım.
- Haşhaşı bir kaba boşaltıp hamurdan parçalar kopararak elimde yuvarlak yapıp kabımız da ki haşhaşa bulayalım. Yağlı tepsinize yerleştirelim.
- Tüm hamuru yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırına kurabiyelerimizi fırına verelim.
- Kurabiyelerimizi pişerken bizde şerbetimiz kaynatmaya başlayalım. Kaynattıktan sonra ılımaya bırakalım.
- Kurabiyeler 25 dk hazır oluyor ardından geniş kaba kurabiyelerimizi alıp üstüne şerbeti dökelim. Ardından şerbeti çeken kurabiyeler haşhaşlı ıslak kurabiye olarak servise hazır.
- Afiyet olsun!