Galeta Unlu Yaş Pasta Tarifi
Course: PastalarCuisine: DünyaDifficulty: KolayPorsiyon
10
porsiyonHazırlık zamanı
40
minutesPişirme Süresi
50
minutesToplam Süre
90
malzemeler
Kek için: 150 gr bitter çikolata
6 adet yumurta akı
160 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
6 adet yumurta sarısı
1 su bardağı galeta unu
Dolgusu için: 125 gr kayısı marmeladı
Üzeri için: 4-5 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı su
200 gr bitter çikolata
Süslemek için: 50 gr bitter çikolata
yapılışı
- Kalıbını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını turbo pişirme için 160°C, alt-üst pişirme için 170° dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
- 150 gr çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.
- 6 adet yumurta akını çırpma kabına alın ve mikser ile kar haline gelinceye kadar, yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
- Ayrı bir kapta tereyağını mikser ile 2 dakika çırpın. Toz şeker ve şekerli vanilini azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Çırpmaya devam ederek yumurta sarılarını teker teker, her birini 30 saniye çırparak ekleyin.
- Galeta unu ve erittiğiniz çikolatayı ilave edin, mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. En son hazırladığınız yumurta aklarını ilave edin ve tahta kaşık ile yavaşça karıştırın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün.
- Öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 – 50 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğutun.
- Keki kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin, araya marmelat sürüp tekrar kapatın ve servis tabağına alın.
- Toz şeker ve suyu bir kaba alın, kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyip karışım parlayıncaya kadar karıştırın ve kekin üzerine yayın.
- 50 gr çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile ince kesin ve keki süsleyebilirsiniz.
- Afiywt olsun!