Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği Tarifi
Course: BöreklerCuisine: DünyaDifficulty: KolayServings
34
servingsPrep time
15
minutesCooking time
35
minutesMalzemeler
3 adet yufka
3 adet patates
1 adet soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
125 gr tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
Karabiber
Tuz
Susam
Yapılışı
- İlk olarak tencereye kabuklarını soyup doğradığımız patatesleri, patateslerin üzerini geçecek kadar suyu ve tuzu alalım. Tencereye ocağa alalım ve patatesler yumuşayana kadar haşlayalım.
- Tavaya yemekli doğradığımız soğanları ve zeytinyağı alıp karamelize olana adar kavuralım. Suyu ilave edelim ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Haşlanan patatesleri kaseye alıp ezelim. Kavurduğumuz soğanları ve karabiberi ilave edip karıştıralım.
- Tereyağı tavada eritelim ve sirkeyi ilave edip karıştıralım.
- Tezgaha yufkayı serelim ve üzerine erittiğimiz tereyağı sürelim. Yufkanın üzerine eleyerek nişasta serpelim. Diğer yufkaları da üst üste dizerek aynı şekilde hazırlayalım.
- Yufkaların 2 kenarına patatesli harçtan serelim. Kenarlardan ortaya doğru rulo şekilde saralım. Yufkanın tam ortasından keselim.
- Rulo hamurları üçgen şekilde keselim. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fanlı fırında kontrollü olarak 35 dakika pişirelim.
- Afiyet olsun!
- Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.
Tarif Videosu
Tarif için Mutfaktaki Anne Kız Youtube kanalına teşekkür ederiz.