Et Yemekleri Tarifleri

Bol Lezzetli Patates Musakka Tarifi

Bol Lezzetli Patates Musakka Tarifi

Recipe by Filizin MutfağıCourse: Et YemekleriCuisine: DünyaDifficulty: Kolay
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

15

minutes

Malzemeler

  • Dilediğiniz kadar patates

  • Tuz

  • 2-3 damla zeytinyağı

  • Kıymalı harç için;
  • 500 gr dana kıyma

  • Zeytinyağı (sıvı yağda olabilir)

  • 1 adet büyük soğan

  • 1 adet yeşil biber

  • 1 adet kırmızı biber

  • 1 yemek kaşığı dolusu karışık salça (biber-domates)

  • 1 su bardağı domates sosu

  • Karabiber

  • Kırmızı toz biber

  • Tuz

  • Yemeği pişirmek için;
  • 1 su bardağı su


Yapılışı

  • Patatesleri soyalım ve halka halka dilimleyelim. Ardından derin bir karıştırma kabına alalım ve üzerine tuz ile sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirelim.
  • Uygun bir tavaya kıymayı alalım ve rengi dönene kadar kavuralım. Ardından zeytinyağını ilave edip birkaç defa çevirelim.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim. Daha sonra kırmızı biberi, yeşil biberi ilave edip pişirelim.
  • Salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar karıştıralım. Domates sosunu, tuzu ve baharatlarını ekleyip karıştırdıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • Uygun bir tencereye kızaran patateslerin yarısını yerleştirelim ve üzerine de kıymalı harcında yarısını ekleyip yayalım. Ardından kalan patatesler ile harcı aynı şekilde yerleştirelim.
  • Üzerine biber yerleştirelim ve su ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Afiyet olsun!
  • Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.

Tarif Videosu

Tarif için Filizin Mutfağı Youtube kanalına teşekkür ederiz.


Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*