3 Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi
Course: PastalarCuisine: DünyaDifficulty: KolayPorsiyon
10
porsiyonHazırlık zamanı
30
minutesToplam Süre
30
malzemeler
200 gr pötibör bisküvi
200 ml krema
200 gr bitter + sütlü karışık çikolata
Üzeri için: Dilimleri yarıya kadar batırmak için eritilmiş çikolata (Arzuya göre)
Bulamak için fındık tozu yada hindistan cevizi (Arzuya göre)
yapılışı
- Bisküvileri küçük parçalar halinde kırarak bir kaseye alın.
- Kremayı bir küçük tencereye alın ve orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Krema ısınmaya başlayınca kenar kısımları minik minik baloncuklar oluşturur. İşte tam da o noktada krema ısınmaya başlamış demektir. Biraz daha ateşte tutarsanız tamamen kaynamaya başlayacaktır. Biz bu baloncuklar oluşmaya başlayınca ateşten indirelim.
- Çikolataları küçük doğrayarak ekleyin ve bir tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. Çikolatalar erimeye başladıkça koyu bir kıvama gelecektir. Yani çikolata sos kıvamı olacaktır.
- Hemen bisküvilerin üzerine ekleyebilirsiniz. Hepsini birlikte karıştırın.
- Streç yada folyo kağıda rulo olarak sarın ve buzdolabına bırakın. 3-4 saat buzdolabında kalması yeterli olacaktır. Ama isterseniz buzluğa da bırakabilir. İhtiyaç anında çayınızı demlerken buzluktan çıkararak dilimleyebilirsiniz.
- Servis yapmadan önce isterseniz biraz çikolata eritip, dilimlerin üst kısımlarını çikolataya batırıp, fındık tozuna bulayabilirsiniz.
- Afiyet olsun!